Ivana Meštrovića 21, Sisak

  • 044 515 700

Projekt „Mobilnost naših starijih”

Caritas Sisačke biskupije pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u suradnji s općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku provodi program „Mobilnost naših starijih”, čiji je proračun za prvu godinu provođenja projekta financiran od nadležnog Ministarstva u iznosu od 108.000,00 kn.

Starijim osobama od 65 godina osigurat će se dostava namirnica, lijekova i drugih potrepština te individualna usluga prijevoza, uz moguću pratnju i podršku volontera, do željene lokacije u okolici ili do grada Siska, do liječnika, stomatologa, ljekarne, dućana, pošte, banke, do prijatelja, članova šire rodbine i raznih dostupnih društvenih događanja u cilju da se uključe u društveni život zajednice.

Ciljevi koji će se ostvariti provedbom predloženog programa su unaprjeđenje kvalitete života osoba starije životne dobi s područja općine Martinska Ves. Doprinos prevenciji institucionalizacije starijih osoba te njihovom ostanku kod kuće, te povećanju socijalne uključenosti starijih osoba u lokalnoj zajednici aktivnim boravkom u zajednici. Osiguravanje dostupnosti svih javnih ustanova i drugih sadržaja starijim osobama. Senzibiliziranje lokalne zajednice za potrebe starijih osoba te poticanje i promocija volonterstva kao važnog društveno korisnog angažmana.

Ciljana skupina projekta su osobe starije od 65. godina koje će koristiti uslugu prijevoza, dok su krajnji korisnici druge starije osobe te obitelj i prijatelji pripadnika ciljanih skupina.

Program će doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba koje će sudjelovati u projektu i prevenciji njihove institucionalizacije. Osiguravanjem mobilnosti Program će doprinijeti i povećanju socijalne uključenosti pripadnika ciljanih skupina te će im osigurati dostupnost svih željenih sadržaja (javni događaji, javne institucije, odlazak u posjetu rodbini i sl.). Program će pozitivno utjecati na krajnje korisnike na način da će se potaknuti i druge starije osobe  da se više socijaliziraju i potaknu na odlazak u lokalnu zajednicu, članovi obitelji bit će sigurni da su njihovi stariji sretno uz podršku stigli na odredište i ponovno kući dok će prijatelji pripadnike ciljane skupine moći ugostiti u svom domu obzirom da će oni kroz ovaj Program postati mobilni što će biti razlog za zadovoljstvo i jednima i drugima.

Voditelj Projekta: Mario Šagolj; kontakt: 098/721-142

PROJEKT MOBILNI TIM U ZAJEDNICI

Centar za socijalnu skrb  Sisak  potpisao  je  Ugovor  o dodjeli bespovratnih  sredstava  za  otvoreni  privremeni poziv  „Širenje  mreže  socijalnih  usluga u zajednici- faza 1“, Skupina  3, broj  poziva: UP.02.2.2.06,  u sklopu  ESF Operativnog  programa  „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ sa  projektom  „Mobilni  tim  u zajednici“  vrijednosti projekta  1.453.275,52 kn. 

Partneri  na projektu  su  Sisačko-moslavačka  županija i Centar  za socijalnu skrb  Daruvar. 

Projekt  će se provoditi  u Sisačko-moslavačkoj  županiji,  Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj te Primorsko-goranskoj  gdje  ćemo   organizirati  edukacije za stručnjake  iz sustava  socijalne  skrbi  koji obavljaju poslove  usmjerene  obitelji i zaštiti  interesa  djece,  s ciljem  podizanja  kompetencija  i jačanja  resursa  unutar  sustava  socijalne  skrbi. 

Stručnjaci mobilnog  tima,  socijalni  radnik, psiholog i socijalni  pedagog,  pružati  će podršku  i pomoć  našim obiteljima  u riziku na  području grada  Siska,  općina  Sunja i Martinska  Ves. Planiramo niz  aktivnosti  usmjerenih  jačanju  obitelji,  senzibiliziranju javnosti  i  stvaranju  društvenog  ozračja  koji je  usmjeren  jačanju  obitelji  i obiteljskih  vrijednosti.    

Uključi se u program „Prijatelj za kavu“

Voliš svoj grad, ono što on nudi, odlazak u kino, kazalište? Volio bi to iskustvo podijeliti s drugima koji se osjećaju osamljeno i isključeno? Nudimo priliku da svoj doživljaj grada podijeliš osobama s psihičkim teškoćama.
Centar za socijalnu skrb Sisak provodi program pod nazivom „Prijatelj za kavu“, a uključuje rad s osobama s psihičkim poteškoćama. Isplanirali smo, u razdoblju od siječnja do svibnja 2018. godine, uključiti volontere 5 sati mjesečno, na način da ćete, uz pomoć djelatnika ovog Centra za socijalnu skrb, odvesti naše korisnike na kavu, kino predstavu, kazališnu predstavu, obilazak grada Siska ili na organizirana događanja u gradu Sisku.
Kao nagradu, omogućiti ćemo vam volontersku knjižicu, Potvrdu da ste volontirali, zahvalnicu. Molimo da se zainteresirani jave putem priloženog obrasca.
Veselimo se zajedničkoj suradnji!
 

Kontakt

tel: 044 515 700

fax: 044 515 725

e-mail:
OIB: 71787364335
Ivana Meštrovića 21, Sisak

Radno vrijeme


7,30 – 15,30 – ponedjeljak -petak

Rad sa strankama
8,00 – 13,00 – ponedjeljak, utorak i četvrtak
Korisnici se ne primaju srijedom i petkom osim u hitnim slučajevima

Stanka za odmor
11,00 – 11,30 – pon – pet.

Pošalji upit

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd