Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji 15.05.2018.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji i ove  godine  smo  organizirali  okupljanje  i druženje  naših  udomiteljskih  obitelji za djecu,  sa njihovom  udomljenom i biološkom  djecom. U suradnji  sa  Gradskim  muzejom  Sisak provedena  je  radionica  za djecu izrade  kupskih  šiklji, uz  vođenje  Marijana  Bogatića koji je  oduševio  i male  i velike.  Ovaj  događaj  uveličao je  svojom  nazočnošću zamjenik  Župana g. Ivan  Celjak.   

Međunarodni dan obitelji ustanovila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda, 1993. godine i preporučila da se taj dan obilježava svake godine, te postane tradicijom koja je posvećena obitelji. Centar za socijalnu skrb  Sisak  već  tradicionalno  na  ovaj dan okuplja  udomiteljske  obitelji za djecu. 

Obitelj je temelj današnjeg društva, a iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju se ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade budući svijet. Kada se o djeci ne mogu brinuti njihovi roditelji,  kada ne  mogu odrastati  u svojoj biološkoj obitelji važno nam  je  imati mogućnost  djetetu  osigurati  skrb  smještajem u  udomiteljsku obitelj čija zadaća je da djetetu pruže poticajno obiteljsko okruženje.  Udomiteljstvo za razliku od ostalih oblika skrbi za djecu, pruža najveću vjerojatnost da će dijete uspješno prevladati sve teškoće svog odrastanja. Isto tako, odrastanje u zdravoj obiteljskoj sredini, dati će  djetetu  sigurnost  i omogućiti  mu razvijanje  privrženosti te mu omogućiti  razvijanje svih njegovih  potencijala.

Kontakt

tel: 044 515 700

fax: 044 515 725

e-mail:
OIB: 71787364335
Ivana Meštrovića 21, Sisak

Radno vrijeme
7,30 – 15,30 – ponedjeljak -petak

Rad sa strankama
8,00 – 13,00 – ponedjeljak - četvrtak

Stanka za odmor
11,00 – 11,30 – pon – pet.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd