Obavijest o financiranju obveznih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola

 

"Vlada Republike Hrvatske je temeljem čl. 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu donijela Odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u RH te Odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH a koji su članovi kućanstva koje je korisnik prava na zajamčenu minimalnu naknadu (ZMN) sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Sredstva za nabavku udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike koji su korisnici prava na ZMN, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uplaćuje na žiro-račun škola odnosno škole nabavljaju udžbenike i druge obrazovne materijale za sve učenike a ne roditelji ili skrbnici.

Ovo pravo se ne može priznati ukoliko korisnici isto pravo ostvaruju po drugoj osnovi ili učenici ponavljaju razred.

Slijedom navedenog obavještavamo vas da za učenike koji su korisnici prava na ZMN treba Centru za socijalnu skrb Sisak dostaviti potvrdu škole iz koje je jasno vidljivo da je učenik u školskoj godini 2020/21 upisan prvi puta u određeni razred, a za srednje strukovne škole treba naznačiti  vrstu i trajanje programa ( radi određivanja iznosa naknade) te dokaze da se ovo pravo ne ostvaruje po drugoj osnovi. 

Kontakt

tel: 044 515 700

fax: 044 515 725

e-mail:
OIB: 71787364335
Ivana Meštrovića 21, Sisak

Radno vrijeme
7,30 – 15,30 – ponedjeljak -petak

Rad sa strankama
8,00 – 13,00 – ponedjeljak - četvrtak

Stanka za odmor
11,00 – 11,30 – pon – pet.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd