Jesenski ciklus posvojitelji

S danom 21. rujna 2021. godine Podružnica Obiteljski centar, Centra za socijalnu skrb Sisak, započinje osmi ciklus programa stručne pripreme potencijalnih posvojitelja – „Roditelji na drugi način“.

Program će se realizirati kroz 13 radionica u periodu od sredine rujna do sredine prosinca 2021. godine, a u ovu jesensku edukaciju uključeno je 14 potencijalnih posvojitelja.

Cilj programa stručne pripreme potencijalnih posvojitelja je stjecanje potrebnih vještina i znanja u obavljanju odgovorne i zahtjevne uloge posvojitelja, pridonošenje boljem razumijevanju problematike i posvojenja i potreba posvojene djece, a kako bi se stvorili što bolji uvjeti za njihov pravilan psihofizički, socijalni i emocionalni razvoj te osnaživanja obitelji.

Program edukacijskih radionica sastoji se od konkretnih informacija u svezi postupka posvojenja, teorijskih sadržaja o rastu, razvoju, mogućnostima i potrebama djeteta, razvoju vezivanja i privrženosti, razvoju i formiranju identiteta djeteta, važnosti porijekla bioloških roditelja u životu djeteta, problema separacije i gubitka bioloških roditelja, načinima kako i kada reći djetetu da je posvojeno, te kako se nositi sa gubitkom i procesom tugovanja. Posebna pozornost posvećuje se educiranju i poticanju stjecanja uvida o značaju iskustava posvojene djece u ranom djetinjstvu, njihovim razvojnim potrebama, kao i poteškoćama posvojenog djeteta.

Ukoliko razmišljate o posvojenju ili namjeravate podnijeti zahtjev za obradu potencijalnih posvojitelja svojem matičnom Centru za socijalnu skrb, ili ste već obrađeni od strane stručnog tima, ili ste ostvarili posvojenje djeteta i želite unaprijediti svoje roditeljske vještine i steći nova znanja u odgoju (posvojene) djece, javite nam se pismenim zahtjevom na adresu CZSS Sisak, Podružnica Obiteljski centar ili putem maila na adrese navedene na našoj web stranici. Kroz opisane radionice nastojat ćemo vam olakšati ulazak u svijet roditeljstva na drugačiji način.

Radosno vas očekujemo!


Ispis   E-mail