MOBILNI TIM U ZAJEDNICI OBILJEŽIO TJEDAN DJETETA

0
41

Mobilni tim u zajednici Centra za socijalnu skrb Sisak u suradnji s Podružnicom Obiteljski centar različitim aktivnostima obilježio je ovogodišnji. Tjedan djeteta je manifestacija koja se tradicionalno slavi u prvom tjednu mjeseca listopada s ciljem promicanja prava djece, njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici.

U srijedu, 7. listopada 2020. na Gradskoj tržnici „Kontroba“ u Sisku je održan Info-dan na kojem je Mobilni tim u zajednici građanima prezentirao Konvenciju o pravima djeteta. Moto ovogodišnje prezentacije bio je „Ljubav djeci prije svega“. Ovom aktivnosti željelo se podići razinu svijesti o dječjim pravima te senzibilizirati javnost o specifičnim potrebama djece vezanim uz njihov razvoj i odrastanje. Tom prilikom podijeljeno je 100 prigodnih paketića, uz koje su roditeljima, bakama i djedovima s malom djecom i unučadi poklonjeni letci s Konvencijom napisanom na jeziku prilagođenom djeci. Svi zainteresirani građani ujedno su dobili i dodatne informacije o načinu djelovanja i ulozi Mobilnog tima u zajednici. Cijeli događaj popratili su i lokalni mediji.

Sljedećeg dana, 8. listopada 2020. godine članice Mobilnog tima i predstavnici Podružnice Obiteljski centar gostovali su u Osnovnoj školi Sela u Selima. Voditelj Podružnice održao je predavanje za učitelje i stručne djelatnike škole na temu međuvršnjačkog nasilja pri čemu je upoznao prisutne s uzrocima i dinamikom vršnjačkog nasilja. Nakon toga je Mobilni tim u trajanju jednog školskog sata priredio radionicu za učenike četvrtog razreda pod nazivom „Dječja prava“. Upoznali su učenike s osnovnim obilježjima Konvencije o pravima djeteta, a potom su kroz grupni rad, crtanjem i prigodnom raspravom detaljnije približili djeci smisao sintagme „dječja prava“ i odgovornosti koja ide uz njih. Po završetku radionice, učenici su dobili zahvalnice za sudjelovanje, prigodne paketiće, ilustriranu Konvenciju o pravima djeteta te društvenu igru „memory“ na temu dječjih prava.

Projekt ,,Mobilni tim u zajednici, kodnog broja UP.02.2.2.06.0093 dio je Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je CZSS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here